Oloupeme si mrkev a nakrájíme ji na jemné nudličky. Brambory pořádně omyjeme, uvaříme ve slupce a oloupeme. Když jsou brambory trochu vychladlé, nakrájíme je na 1-2 cm široké plátky. Oloupeme si cibuli a nasekáme ji najemno.
Rozehřejeme si hrnec. Přidáme do něj máslo a když je máslo napůl roztavené, přidáme cibuli a necháme ji zesklovatět. Přidáme nasekané listy petržele a mrkev. Minutku restujeme, zaprášíme moukou a krátce zamícháme. Pak vše okyselíme octem a zalijeme bujonem.
Vaříme několik minut. Přidáme plátky brambor a dochutíme kořením. (Klidně podle vlastní chuti.)
Nakládanou okurku necháme okapat a nakrájíme na kousky. Okurku a kapary přidáme do hrnce k ostatní zelenině a necháme už jen prohřát.
Podáváme teplé. Pro zjemnění můžete před podáváním použít lžíci zakysané smetany.