Zelenina s bramborami nakyselo

Jednoduché hlavní jídlo pro ty, kteří mají rádi kyselé pokrmy.


3.0539x
60 min

Postup přípravy

Oloupeme si mrkev a nakrájíme ji na jemné nudličky. Brambory pořádně omyjeme, uvaříme ve slupce a oloupeme. Když jsou brambory trochu vychladlé, nakrájíme je na 1-2 cm široké plátky. Oloupeme si cibuli a nasekáme ji najemno.



Rozehřejeme si hrnec. Přidáme do něj máslo a když je máslo napůl roztavené, přidáme cibuli a necháme ji zesklovatět. Přidáme nasekané listy petržele a mrkev. Minutku restujeme, zaprášíme moukou a krátce zamícháme. Pak vše okyselíme octem a zalijeme bujonem.

Vaříme několik minut. Přidáme plátky brambor a dochutíme kořením. (Klidně podle vlastní chuti.)


Nakládanou okurku necháme okapat a nakrájíme na kousky. Okurku a kapary přidáme do hrnce k ostatní zelenině a necháme už jen prohřát.


Podáváme teplé. Pro zjemnění můžete před podáváním použít lžíci zakysané smetany.
user-icon

autor Vilienka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Zelenina s bramborami nakyselo

Zpět na recept