Vaření.czReceptyZelenina s bramborami nakyselo

Zelenina s bramborami nakyselo

Jednoduché hlavní jídlo pro ty, kteří mají rádi kyselé pokrmy.


3.0539x
60 min

Postup přípravy

Oloupeme si mrkev a nakrájíme ji na jemné nudličky. Brambory pořádně omyjeme, uvaříme ve slupce a oloupeme. Když jsou brambory trochu vychladlé, nakrájíme je na 1-2 cm široké plátky. Oloupeme si cibuli a nasekáme ji najemno.

Rozehřejeme si hrnec. Přidáme do něj máslo a když je máslo napůl roztavené, přidáme cibuli a necháme ji zesklovatět. Přidáme nasekané listy petržele a mrkev. Minutku restujeme, zaprášíme moukou a krátce zamícháme. Pak vše okyselíme octem a zalijeme bujonem.
Vaříme několik minut. Přidáme plátky brambor a dochutíme kořením. (Klidně podle vlastní chuti.)

Nakládanou okurku necháme okapat a nakrájíme na kousky. Okurku a kapary přidáme do hrnce k ostatní zelenině a necháme už jen prohřát.

Podáváme teplé. Pro zjemnění můžete před podáváním použít lžíci zakysané smetany.
user-icon

autor Vilienka

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Zelenina s bramborami nakyselo

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena