Zelenina po italsku

Brokolice, houby šitake, paprika, cukety a hořčicová bílá omáčka zapečené s těstovinami.


2.9603x
60 min

Ingredience

- -česnek
- -olej
- -sůl
- -máslo
600 mlmléko
1 kscibule
- -mouka hladká
250 gbrokolice
- -pepř mletý
250 gtěstoviny
75 gsýr strouhaný
- -oříšek muškátový
1 kspaprika zelená
250 gcukety
1 lžícehořčice dijonská
150 ghouby šitake

Postup přípravy

Těstoviny uvaříme v osolené vodě a scedíme. Brokolici povaříme ve vodě tak 3 minuty, procedíme a polijeme studenou vodou. Na másle osmahneme cibuli a česnek, přidáme houby, papriku a kolečka cuket, smažíme několik minut, potom vmícháme brokolici. Omáčku si připravíme tak, že z másla a mouky uděláme světlou jíšku, zalijeme ji mlékem a vaříme do zhoustnutí, přidáme hořčici, muškát, sůl a pepř. Omáčku promícháme se zeleninou a těstovinami, nandáme do zapékací misky. Zapékáme v troubě asi na 200 st. tak 25 minut.
user-icon

autor 100


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Zelenina po italsku

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Italská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena