Žebírka

Výborné portugalské jídlo, které můžete připravit i ze skopových žebírek, podáváme s opečenými brambory.


3.0727x
45 min

Ingredience

- -česnek
- -olej
- -sůl
3 lžíceocet
2 kscibule
- -hořčice
50 gkečup
- -hřebíček
- -zázvor
- -pepř mletý
1 lžícemed
1 lžíceomáčka sójová
- -kůra pomerančová
250 gpyré rajčatové
- -bobkový list
1 kgžebírka telecí

Postup přípravy

Na tuku osmahneme polovičku pokrájené cibule a česneku, přidáme kečup, rajčatové pyré a med, sójovou omáčku, lžíci octa, sůl, pepř, hořčici a zázvor. Tuto směs na mírném ohni povaříme asi 10 minut. Žebírka omyjeme a vaříme ve vodě, od které jsme přidali bobkový list, zbylou cibuli, ocet, citronovou kůru, vaříme asi 20 minut. Uvařené maso potom vyjmeme, potřeme omáčkou a pečeme z každé strany asi 5 minut, stále potíráme omáčkou.
user-icon

autor 100


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Žebírka

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Portugalská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena