Zdraví utopenci

Utopenci ze špekáčků doplněné poctivou porcí zeleniny.


5.018x
60 min
1×

Ingredience

4 lžícecukr
3 stroužkyčesnek
1 lžícesůl
1 dlocet
0.5 lžícekmín
3 ksfeferonky
1 lžícečerstvě mletý pepř
1 kgčerstvé špekáčky
50 dkgkyselé zelí i s lákem

Postup přípravy

Špekáčky zbavíme střívka a podélně překrojíme napůl, aby se lépe proležely. Do mísy dáme zelí i lák, nasekaný česnek a feferonky, ocet, kmín, pepř, cukr a sůl. Vše dobře promícháme. Vzniklá směs má být poněkud pikantnější, neboť špekáčky nasáknutím vše zlahodní. Do láhve nebo kameninového hrnce střídavě pěchujeme vrstvu půlek špekáčků a stejně silnou vrstvu zelí tak,aby vše bylo ponořené v nálevu. Tak za 10-14 dnů máme pikatní lahodné a zdravé utopence. Zdravé utopence podáváme s čerstvým chlebem a zapíjíme pivem.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Zdraví utopenci

Zpět na recept
Druh jídla
Chuťovky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena