Zbojnický rožeň

Dobrá chuťovka nebo hlavní jídlo z vepřového.


4.212x
60 min
1×

Ingredience

120 gslanina
olej
sůl
2 kspaprika
200 gcibule
1 kscibule
3 lžícesádlo
3 ksrajče
citronová šťáva
300 gvepřová játra
mletý černý pepř
600 gvepřová kýta nebo krkovice

podle chuti

sůl
grilovací koření

na obalení

hladká mouka

Postup přípravy

Maso nakrájíme na plátky, naklepeme, lehce opepříme a pokapeme olejem. Uložíme ho do chladna (nejlépe v misce, kterou přikryjeme potravinářskou fólií). Maso necháme odpočinout do druhého dne. Před přípravou si pokrájíme slaninu na plátky, játra na kousky, plátky naloženého masa nakrájíme na odpovídající velikost. Játra a maso obalíme v hladké mouce. Cibuli rozkrojíme na čtvrtky a rozdělíme na lístky. Na jehly či špejle napichujeme střídavě vždy po plátku masa, slaniny, jater a cibule a opět masa, a to až do vyčerpání zásob. Takto připravený rožeň opékáme na rozpáleném sádle a přitom ho obracíme. Můžeme také grilovat. Solíme a kořeníme až při konci tepelné úpravy. Zbojnický rožeň doplníme salátem z paprik a rajčat. Ten připravíme tak, že si nakrájíme cibuli, rajčata a papriky a vše osmahneme na troše oleje. Jakmile zelenina pustí tekutinu, tak ji osolíme a pokapeme citronovou šťávou. Teplou zeleninu použijeme jako přílohu ke špízu, který podáváme s chlebem.
user-icon

autor eduard8

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Zbojnický rožeň

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena