Zbojnický guláš

Guláš, ve kterém najdete téměř všechno.


3.184x
120 min

Postup přípravy

Houby namočíme do vody. Cibuli oloupeme a spolu s cibulí ji nakrájíme. Hovězí maso podle potřeby očistíme a nakrájíme na kostky.

V rozpáleném hrnci nechámem slaninu pustit tuk. Vsypeme cibuli a osmahneme ji. Přidáme kostky hovězího, gulášové koření a necháme maso orestovat. Pak maso zalijeme vroucí vodou.

Feferonku a česnek očistíme. Feferonku nasekáme a česnek utřeme. Oboje vložíme k masu a základ guláše osolíme, kořeníme kmínem a dále dusíme.

Zatím si oloupeme brambory a nakrájíme je nadrobno. Zelí pokrájíme.

Když je maso měkké, přidáme zelí, brambory, namočené houby a vaříme, dokud nejsou brambory a houby měkké. Podle potřeby guláš zahustíme, ale obvykle není třeba.

Zbojnický guláš podáváme s tmavým chlebem.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Zbojnický guláš

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.