Zbojnický skřivan

Dušený hovězí plátek plněný slaninou a klobásou s vynikající šťávou.


3.172x
75 min

Ingredience

8-10 plátkůslanina
2 kscibule
500 ghovězí zadní

podle chuti

3 stroužkyčesnek
sůl
mletý černý pepř
1-2 ksmoravská klobása

podle potřeby

hladká mouka
olej na smažení
500 mlhovězí bujon

Postup přípravy

Hovězí maso opláchneme a přes vlákno z něj nakrájíme plátky. Bude jich asi 4 - 5. Plátky naklepeme, osolíme a opepříme. Česnek oloupeme, prolisujeme a potřeme jím jednu stranu hovězích plátků. Klobásky oloupeme a nakrájíme na dílky.

Do středu plátku rozložíme vždy 2 plátky anglické slaniny, rozdělíme dílky klobásky a maso pečlivě zabalíme. Závitky můžeme zpevnit kuchyňskou nití, párátky, případně svorkami na závitky.

Cibule oloupeme a nasekáme najemno.

V hrnci s poklicí nebo raději tlakový hrnec rozpálíme a rozehřejeme na něm olej. Vsypeme cibuli a pomalu ji necháme zesklovatět. Pak plamen zvýšíme na maximum, vložíme závitky a zprudka je orestujeme ze všech stran, aby se maso zatáhlo. Orestované závitky zalijeme vývarem a pod poklidí dusíme doměkka. Během dušení závitky obracíme a podléváme vývarem.

Měkký závitek vyjmeme, zbavíme nití, párátek nebo skřipců a uložíme na teplé místo.

Šťávu vydusíme na potřebné množství, zaprášíme moukou a provaříme. Podle potřeby můžeme šťávu trochu rozředit. Provařenou šťávu procedíme a podle potřeby přisolíme.

Závitky vložíme do šťávy prohřát a můžeme podávat. Zbojnický skřivan je nejlepší s rýží nebo vařenými brambory.
user-icon

autor kerol15.15


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Zbojnický skřivan

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.