Závitky čajové záře

Studený pokrm, jehož původ hledejme v asijských zemích.


3.0389x
60 min

Postup přípravy

Do misky rozklepneme vejce a rozšleháme s 1 lžičkou škrobové moučky, přidáme pár zrnek soli a na olejem vymaštěné a rozpáleníé pánvi usmažíme z obou stran tenkou omeletu do světle žluté barvy. Totéž uděláme i z druhého vajíčka. Obě omelety necháme vychladnout.


Polovinu cibule nasekáme jemně a zpěníme na oleji. Šunku nasékáme rovněž najemno a přidáme k cibuli, dále přidáme jemně nastrouhanou mrkev a jemně nakrouhané zelí, promícháme s rozemnutými čajovými lístky a krátce podusíme. Směs dochutíme špetkou chilli koření a solí. Obě omelety potřeme připravenou směsí, oba konce zahneme a omeletu svineme.


Omelety uložíme na 20 minut do chladničky a ostrým nožem potom nakrájíme na kolečka silná asi 6 až 8 cm.

user-icon

autor Vilienka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Závitky čajové záře

Zpět na recept