Studený pokrm, jehož původ hledejme v asijských zemích.
olej | |
sůl | |
2 ks | vejce |
150 g | šunka |
0.5 ks | malá cibule |
2 lžičky | škrobová moučka |
chilli koření | |
1 ks | malá mrkev |
0.5 lžičky | zelený čaj |
2 lžíce | jemně nakrouhané pekingské zelí |
Do misky rozklepneme vejce a rozšleháme s 1 lžičkou škrobové moučky, přidáme pár zrnek soli a na olejem vymaštěné a rozpáleníé pánvi usmažíme z obou stran tenkou omeletu do světle žluté barvy. Totéž uděláme i z druhého vajíčka. Obě omelety necháme vychladnout.
Polovinu cibule nasekáme jemně a zpěníme na oleji. Šunku nasékáme rovněž najemno a přidáme k cibuli, dále přidáme jemně nastrouhanou mrkev a jemně nakrouhané zelí, promícháme s rozemnutými čajovými lístky a krátce podusíme. Směs dochutíme špetkou chilli koření a solí. Obě omelety potřeme připravenou směsí, oba konce zahneme a omeletu svineme.
Omelety uložíme na 20 minut do chladničky a ostrým nožem potom nakrájíme na kolečka silná asi 6 až 8 cm.
autor Vilienka
Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021 O nás |Všechny služby |Volná místa |Reklama |Servis firmám
Všeobecné podmínky |Cookies |Ochrana osobních údajů |Zpracování osobních údajů |Odstranění osobních údajůJakékoliv užití obsahu, včetně převzetí článků je bez souhlasu Economia, a. s. zapovězeno.