Závin s hruškami

Závin ze ztuženého tuku plněný oříšky a hruškami.


4.54x
0

Ingredience

těsto

1 špetkasůl
1 ksžloutek
7 lžicvoda
220 ghladká mouka
170 hlávekztužený tuk (100%)

na potření

1 ksbílek

náplň

50 gcukr krupice
100 gpiškoty
40 gsušené mléko
150 mlvlažná voda
100 glískové oříšky

náplň 1

2 kshruška

podle potřeby

hladká mouka na vál

Postup přípravy

Do mouky nastrouháme ztuhlý tuk, přidáme žloutek, studenou vodu a sůl. Vypracujeme hladké vláčné těsto. Zabalíme ho do potravinářské fólie a necháme v chladničce 2 hodiny odpočívat. Lískové oříšky pomeleme a piškoty rozdrtíme. Cukr s mlékem rozpustíme ve vodě, uvedeme do varu a přimícháme oříšky. Krátce povaříme a necháme vychladnout. Pak přisypeme piškotové drobky a promícháme. Z těsta na pomoučeném vále vyválíme plát, asi 5mm silný a po celé ploše ho potřeme oříškovou náplní. Dva protilehlé okraje přehneme k sobě tak, aby vznikla mezera asi 2 cm široká, kde bude vidět náplň. Na náplň naskládáme na měsíčky nakrájené hrušky. Těsto potřeme rozšlehaným bílkem, nemícháme až na tuhý sníh! Pečeme v předehřáté troubě asi 45 minut na 160 °C. Nakonec závin s hruškami můžeme ozdobit tenkými nudličkami hruškové slupky.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Závin s hruškami

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena