Závin s čerstvým špenátem

Závin z listového těsta se špenátovou náplní. Recept je velmi jednoduchý.


4.731x
45 min
2×

Postup přípravy

Vejce uvaříme v mírně osolené vodě natvrdo, zchladíme, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Nivu nastrouháme na hrubém struhadle. Česnek oloupeme a nastrouháme na jemno (případně nadrobno nakrájíme).

Čerstvý špenát spaříme vroucí vodou a necháme ho 5 - 10 minut "louhovat". Pak listy vymačkáme, odstraníme tlustou stopku (řapík) a listy nadrobno nakrájíme.

V misce dobře promícháme špenát, nivu, vejce a česnek. Směs rozdělíme na poloviny.

Listové těsto rozdělíme na 2 díly, každý zvlášť rozválíme a potřeme polovinou špenátové náplně. Okraje těsta potřeme rozšlehaným vejcem, závin svineme a zbytkem vejce potřeme oba záviny i po povrchu.

Záviny s čerstvým špenátem opatrně přeneseme na plech, vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi 20 minut na 175 °C.
user-icon

autor .Renča.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Závin s čerstvým špenátem

Zpět na recept