Zavařovaná povidla

Dobrý recept na povidla.


5.06x
45 min
1×

Ingredience

0.5 kgcukr
1.5 dlocet
4 lžícerum
2.5 kgšvestky
1 špetkamletá skořice

Postup přípravy

Švestky opláchneme pod tekoucí vodou a vypeckujeme. Dáme do většího hrnce, zasypeme cukrem a zalijeme octem. Necháme v chladu odpočívat. Poté dáme naložené švestky na sporák a vaříme na malinkém plameni asi 4 hodiny. Nemícháme! Povidla jsou hotová, když se vypaří asi 70 % vody. Přidáme rum, mletou skořici a důkladně rozmixujeme. Povidla ihned plníme do nahřátých sklenic. Otevřené sklenice naskládáme do trouby zahřáté na 50 °C na 30 minut. Tím se povidla na vrchu zatáhnou a nekazí se. Zavařená povidla vyndáme z trouby, zavíčkujeme a necháme vychladnout. Podáváme podle potřeby a chuti.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Zavařovaná povidla

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena