Předem si namočíme rozinky v rumu. Housky, mohou být i včerejší, překrojíme na poloviny a střed vydlabeme.
Ve vlažném mléce rozpustíme část másla, přidáme trochu vanilkového cukru a půlky žemlí mlékem navlhčíme. Housky naskládáme do máslem vymazaného pekáčku.
Připravíme si náplň. Rozmícháme tvaroh, cukr a žloutky. Přidáme vanilkový cukr, citronovou kůru a kostičky vydlabaných žemlí. Pak ještě přidáme předem namočené rozinky v rumu a je-li potřeba i trochu mléka. Z bílků a cukru ušleháme tuhý sníh. Náplň dáme na žemle a do výšky dáme z bílků a cukru ušlehaný sníh. Můžeme posypat i posekanými mandlemi.
Zasněžené žemle zvolna pečeme v předehřáté troubě.
Zasněžené žemle podáváme s mlékem, kakaem, ke kávě nebo prostě podle chuti. Skvělé jsou teplé i studené.