Zasněžené Karpaty

Recept na výborný zákusek s vanilkovým krémem, který ocení hlavně milovníci větrníku a věnečků.


4.122x
60 min
1×

Ingredience

těsto

1 špetkasůl
6 ksvejce
1.5 sklenicevoda
1.5 sklenicehrubá mouka
180 gtuk na pečení
1 špetkakypřící prášek do pečiva

krém

250 gmáslo
0.5 dlrum
1 lmléko
6 lžiccukr moučka
2.5 balíčkuvanilkový pudinkový prášek

Postup přípravy

Do hrnce dáme vařit 1,5 sklenice vody s troškou soli a 180 g tuku na pečení. Až se nám směs začne vařit, vmícháme 1,5 sklenice hrubé mouky a neustále mícháme, až se nám začne těsto odlepovat od hrnce a začne se spojovat. Těsto necháme vychladnout a pak do něj zašleháváme vejce po vejci, celkem 6 vajec, přidáme trochu prášku do pečiva. Těsto je vláčné a při roztahování na plech se nám bude trochu lepit na prsty, proto si prsty pomoučníme v mouce. Těsto rozdělíme na 2 poloviny a upečeme z něj dva pláty (použijeme 2 plechy). Těsto roztahujeme na vymazaném plechu prsty a dlaněmi tak, aby nebylo rovné, to je důležité pro výsledný efekt! Těsto pečeme asi 15 - 20 minut v troubě předehřáté na 200 °C. Upečené těsto naplníme krémem a přikryjeme druhým plátem těsta. Krém si připravíme uvařením 2,5 vanilkového pudinku v 1 l mléka. Po vychladnutí do něj zašleháme máslo, které jsme utřeli s cukrem a rumem. Pudinkový krém přikryjeme druhým plátem těsta, pocukrujeme a dáme odležet do chladničky. Zasněžené Karpaty nakrájíme a servírujeme k šálku voňavé kávy.
user-icon

autor Lenka

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Zasněžené Karpaty

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena