Zapékaný pstruh

Pstruh zapékaný s plátky brambor a rajčaty. Jednoduchá příprava nedělního menu.


4.244x
60 min
4×

Postup přípravy

Cibuli a brambory oloupeme a nakrájíme na silnější plátky.

Na dno zapékací formy poklademe vrstvu cibule, na ni vrstvu brambor a přidáme na plátky nakrájená rajčata. Osolíme, opepříme, posypeme provensálským kořením nebo řeckými bylinkami.

Nakonec položíme dobře omyté a očištěné pstruhy osolené a zakapané olivovým olejem.

Naplněnou pečící formu vložíme do trouby a pečeme asi 50 minut při 160 °C.
Před dokončením kolem ryb nalijeme smetanu na vaření a necháme ji prohřát.

Ve fritovacím hrnci si připravíme krokety.

Zapékaného pstruha servírujeme spolu s kroketami a s čerstvou i nakládanou zeleninou, pstruha ozdobíme plátky citronu. Vhodný je česnekový dresink.
user-icon

autor Stáňa


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Zapékaný pstruh

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.