Zapekaný lilek

Můj vlastní recept na lahodný lilek. Vyzkoušejte a budete příjemně překvapeni.


2.425x
75 min

Ingredience

1 kscibule
3 kslilek
2 ksmozzarella
400 gmleté vepřové maso
150 gtvrdý sýr (eidam)
4 lžícerajčatové pyré nebo protlak

podle chuti

sůl
2-3 stroužkyčesnek prolisovaný
sušené oregano
mletý černý pepř

podle potřeby

4 lžíceolivový olej

Postup přípravy

Nejprve si připravíme omáčku: na trošce oleje a nadrobno nasekanou cibuli orestujeme mleté maso, ochutíme solí, pepřem, přidáme rajčatové pyré nebo protlak, orestujeme, přidáme rozdrcený česnek a oregano. Samozřejmě se dají použít různé, už hotové omáčky z obchodu.

Vyplakaný lilek opláchneme pod studenou vodou, osušíme papírovými ubrousky a opečeme NA SUCHÉ teflonové pánvi, bez oleje, do hněda. Tímhle se ještě odpaří přebytečná tekutina a kolečka se o polovinu ztenčí.

Dno pekáče nebo zapékací mísy vymažeme olivovým olejem a naskládáme vrstvu lilku, na ni vrstvu připravené masové omáčky a nakonec kousky mozzarelly.

Navrstvíme další vrstvu lilku, poukladáme další kousky mozzarelly, posypeme nahrubo nastrouhaným tvrdým sýrem a pokapeme olivovým olejem.

Přikryjeme alobalem a dáme péct do trouby na asi 170°C. Přikryté pečeme asi 40 minut, pak alobal sejmeme a zapečeme asi 15 minut.

Zapékaný lilek podáváme s bagetou.
user-icon

autor kimlo


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Zapekaný lilek

Zpět na recept
Druh jídla
Předkrmy
Národní kuchyně
Italská