Zapékané broskve

Recept na slavnostní dezert. Sladké broskve zapečené ve vanilkovém krému.


2.91277x
25 min

Postup přípravy

Do kastrůlku dáme 1 dl vody, vsypeme asi třetinu cukru a na mírném ohni směs svaříme.

Broskve rozkrojíme na poloviny, vypeckujeme a oloupeme. Vložíme je do připraveného roztoku a na mírném ohni je povaříme asi 5 minut. Pak je necháme vychladnout.

Ve 4 lžících mléka rozmícháme maizenu. Zbytek mléka vlijeme do hrnce. Přidáme vanilku, krátce mléko povaříme a odstavíme z ohně, přikryjeme a necháme asi 5 minut odstát.

Žloutky a zbytek cukru ušleháme do pěny, přidáme maizenu a dále mícháme. Nakonec přilijeme zbylé teplé mléko a vše znovu za stálého mícháni asi 2 minutky povaříme než směs zhoustne. Pak stáhneme a vyndáme vanilku.

Okapané broskve narovnáme na pekáč, zalijeme krémem a posypeme cukrem. Necháme je péct dozlatova. Většinou stačí několik minut.

Podáváme ihned. Můžeme zdobit snítkou meduňky, čokoládovou polevou nebo čerstvými broskvemi.
user-icon

autor Vilienka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Zapékané broskve

Zpět na recept