Zapékané broskve

Recept na slavnostní dezert. Sladké broskve zapečené ve vanilkovém krému.


2.91277x
25 min

Postup přípravy

Do kastrůlku dáme 1 dl vody, vsypeme asi třetinu cukru a na mírném ohni směs svaříme. Broskve rozkrojíme na poloviny, vypeckujeme a oloupeme. Vložíme je do připraveného roztoku a na mírném ohni je povaříme asi 5 minut. Pak je necháme vychladnout. Ve 4 lžících mléka rozmícháme maizenu. Zbytek mléka vlijeme do hrnce. Přidáme vanilku, krátce mléko povaříme a odstavíme z ohně, přikryjeme a necháme asi 5 minut odstát. Žloutky a zbytek cukru ušleháme do pěny, přidáme maizenu a dále mícháme. Nakonec přilijeme zbylé teplé mléko a vše znovu za stálého mícháni asi 2 minutky povaříme než směs zhoustne. Pak stáhneme a vyndáme vanilku. Okapané broskve narovnáme na pekáč, zalijeme krémem a posypeme cukrem. Necháme je péct dozlatova. Většinou stačí několik minut. Podáváme ihned. Můžeme zdobit snítkou meduňky, čokoládovou polevou nebo čerstvými broskvemi.
user-icon

autor Vilienka

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Zapékané broskve

Zpět na recept
Druh jídla
Dezerty
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena