Zapékané brambory se špenátem a balkánským sýrem

Recept na zapékané brambory trochu jinak - se špenátem a balkánským sýrem.


4.012x
75 min
1×

Ingredience

2 stroužkyčesnek
2 ksvejce
1 plátekmáslo
2 kscibule
1 balíčekšpenát
2-3 ksbobkový list
1 kelímeksmetana ke šlehání
200 gbalkánský sýr
7-8 ksvařené brambory ve slupce
1-2 dlzeleninový vývar na podlití

podle chuti

sůl
libeček
mletý pepř
kořenící zeleninová směs

podle potřeby

olej na vymazání

Postup přípravy

Ze všeho nejdříve uvaříme brambory ve slupce. Vaříme v osolené vodě doměkka. Brambory si nejlépe uvaříme den předem, aby se dobře loupaly a krájely (na kolečka).

Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. V hluboké pánvi nebo kastrolku rozehřejeme kousek másla, cibulku osmahneme, přidáme špenát (ne protlak), pokud máme, použijeme čerstvý. Ke špenátu přidáme bobkový list, osolíme, opepříme, přidáme oblíbené koření či bylinky a podlijeme vývarem. Špenát podusíme doměkka a v závěru dochutíme prolisovaným česnekem.

Pekáček vymažeme olejem, poklademe vrstvou brambor. Pokračujeme vrstvou špenátu, kterou zasypeme rozdrobeným balkánským sýrem. Opět dáme brambory, špenát a zakončíme bramborovými kolečky.

Vejce rozšleháme ve smetaně, maličko osolíme, opepříme a směsí pekáček s brambory a špenátem zalijeme. Vložíme do trouby a pečeme na 180 °C asi 30 minut.

Zapékané brambory se špenátem a balkánským sýrem rozdělíme na porce a podáváme jako hlavní chod.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Zapékané brambory se špenátem a balkánským sýrem

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena