2 stroužky | česnek | |
2 ks | vejce | |
1 plátek | máslo | |
2 ks | cibule | |
1 balíček | špenát | |
2-3 ks | bobkový list | |
1 kelímek | smetana ke šlehání | |
200 g | balkánský sýr | |
7-8 ks | brambory vařené ve slupce | |
1-2 dl | zeleninový vývar na podlití | |
podle chuti | ||
---|---|---|
sůl | ||
libeček | ||
mletý pepř | ||
zeleninové koření | ||
podle potřeby | ||
olej na vymazaní |
Ze všeho nejdříve uvaříme brambory ve slupce. Vaříme v osolené vodě doměkka. Brambory si nejlépe uvaříme den předem, aby se dobře loupaly a krájely (na kolečka). Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. V hluboké pánvi nebo kastrolku rozehřejeme kousek másla, cibulku osmahneme, přidáme špenát (ne protlak), pokud máme, použijeme čerstvý. Ke špenátu přidáme bobkový list, osolíme, opepříme, přidáme oblíbené koření či bylinky a podlijeme vývarem. Špenát podusíme doměkka a v závěru dochutíme prolisovaným česnekem. Pekáček vymažeme olejem, poklademe vrstvou brambor. Pokračujeme vrstvou špenátu, kterou zasypeme rozdrobeným balkánským sýrem. Opět dáme brambory, špenát a zakončíme bramborovými kolečky. Vejce rozšleháme ve smetaně, maličko osolíme, opepříme a směsí pekáček s brambory a špenátem zalijeme. Vložíme do trouby a pečeme na 180 °C asi 30 minut. Zapékané brambory se špenátem a balkánským sýrem rozdělíme na porce a podáváme jako hlavní chod.
Jedinečné recepty na lasagne: S mletým masem, špenátem i cuketou
Lasagne - typicky italský pokrm, který se dá připravit na nespočet způsobů. S rajčatovým základem, zapékané s bešamelem či sýrovou omáčkou, s masem i bez. Recepty jsou sice časově náročnější, ale odměnou vám bude pokrm, který opravdu chutná a zasytí. Připravili jsme pro vás 8 variant, ze kterých si určitě vyberete pro sebe tu nej.
Autor:Michy
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena