Zapékané bramborové plátky

Jednoduchý recept na zapékané brambory, které si zamilujete.


0.00x
60 min

Postup přípravy

Nejprve si dáme trošku částečně uvařit oškrábané brambory do velmi jemně osolené vody, stačí vařit cca 10 minut.

Během toho si nachystáme celý zbytek ingrediencí (množství každé ingredience je jen na nás). Na plátky nakrájíme cibuli (tu rozebereme na kolečka vrstev), na kolečka nakrájíme také klobásku (nejlépe pološunkovou - já kupuji "opavskou"). Nastrouháme si goudu na jemno. 

Pekáč si vymažeme sádlem a na dno naskládáme kolečka cibule (rozebrané plátky cibule). Trošku uvařené brambory nakrájíme na plátky a přímo klademe na kolečka cibule po celé ploše pekáče. Vrstvu brambor posypeme kořením "Americké brambory", na brambory naklademe salám uherákového typu (uherák, ostaš apod.), na salám cibulová kolečka, na cibuli klobásková kolečka a nyní první vrstvu sýru. A zase brambor, koření, salám, cibule, klobása. Je jedno kolik vrstev dáme, jen se držíme toho, aby nebyla klobása se salámem na sobě a jako poslední vrstva byla gouda. Jakmile máme vše zpracováno, vidličkou rozšleháme vejce a do nich přilijeme smetanu, promícháme a nalijeme rovnoměrně na sýr.

Bramborové plátky pečeme 15 minut, odkryjeme a dopékáme dalších 15 minut, dokud se sýr nahoře krásně nezapeče.

Výsledný pokrm není nijak zvlášť vzhledný, ale chuťově výrazný a výborný.

Úvodní foto: Pixabay.com
user-icon

autor Tera Hoop


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Zapékané bramborové plátky

Zpět na recept