Zapečené brambory se slaninou a romadurem

Vyzkoušejte zajímavou variaci na zapečené brambory.


5.01x
60 min
1×

Postup přípravy

Brambory oloupeme a v celku povaříme asi 10 minut v osolené vodě, pak vodu slijeme. Troubu rozehřejeme na 220 °C. Než brambory vychladnou, nakrájíme slaninu na hranolky, oloupanou cibuli na větší kostičky a oloupaný česnek na tenké plátky.

Slaninu dáme opékat na pánev, když začne hnědnout a uvolní tuk, přidáme cibuli. Za občasného míchání necháme cibuli opéct. Pak přidáme plátky česneku, promícháme a necháme rozvonět. Přidáme víno a za občasného promíchání necháme vařit, dokud se víno téměř neodpaří. Mezitím nakrájíme brambory na plátky.

Zapékací misku vymažeme máslem nebo tukem ze slaniny, naskládáme vrstvu brambor, opepříme. Na ně nasypeme obsah pánve - cibuli, slaninu, česnek. A navrch ještě vrstvu brambor. Zalijeme smetanou. Romadur nakrájíme na plátky a ty poklademe na brambory.

Připravené brambory se slaninou a romadurem vložíme do rozehřáté trouby a pečeme cca 25 minut.

Zapečené brambory se slaninou a romadurem rozdělíme na porce, naservírujeme na talíře a podáváme.
user-icon

autor Becky


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Zapečené brambory se slaninou a romadurem

Zpět na recept