Zapékaná zelenina

Zdravé, dietní jídlo, které lze měnit použitím jiné zeleniny.


3.065x
35 min

Postup přípravy

Brokolici rozebereme na malé růžičky, ostatní zeleninu pokrájíme na drobné kostičky. Vsypeme ji do vařící osolené vody a asi 5 minut povaříme.

Pekáč vymažeme máslem.

V jedné míse si z bílků ušleháme sníh, v druhé rozšleháme žloutky, mléko, mouku. Přidáme sůl, pepř, rozdrobený bujón a nakonec sníh z bílků.

Polovinu hmoty nalijeme do pekáče, navršíme okapanou zeleninu a přikryjeme zbylou hmotou. V jemně předehřáté troubě zapečeme dozlatova.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Zapékaná zelenina

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.