Špagety nalámeme na třetiny a uvaříme podle návodu. Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, petržel nasekáme na jemno, špenát nasekáme na kousky, papriku nakrájíme na proužky a parmazán nastrouháme.
V misce smícháme vejce, smetanu, nasekaný špenát, petržel a dvě třetiny nastrouhaného parmazánu, osolíme a opepříme. Špagety vložíme do vaječné směsi a promícháme.
Na rozehřátém oleji osmažíme cibuli, přidáme česnek a nakrájenou papriku. Krátce osmažíme a potom do pánve přendáme špagety a vše promícháme.
Hmotu uhladíme do tvaru omelety a pečeme na mírném plameni cca 3 minuty. Zasypeme zbývajícím parmazánem a dáme zapéct do trouby do ztuhnutí omelety. Necháme chvíli odstát, vyklopíme a nakrájíme.
Zapékanou frittatu podáváme jako výborný bezmasý předkrm.