Vaření.czReceptyZapékaná francouzská cibulačka

Zapékaná francouzská cibulačka

Velmi chutná polévka pro chladné dny.


4.218x
45 min

Ingredience

80 gmáslo
1 ksžloutek
500 gcibule
2 lžícesmetana
20 ghladká mouka
1 lzeleninový vývar
4 plátkybílé pečivo
75 gstrouhaný ementál

podle chuti

sůl
2 lžícebílé víno
mletý pepř

Postup přípravy

Máslo rozehřejeme a na něm zpěníme cibuli při mírné teplotě a smažíme dozlatova, zasypeme moukou, osmahneme a zalijeme vývarem, osolíme, opepříme a při mírné teplotě vaříme 15 minut, poté dochutíme bílým vínem. Bagetu nebo bílou veku opečeme z obou stran dozlatova a potom posypeme strouhaným sýrem, který jsme smíchali se žloutkem a smetanou. Polévku nalijeme do misek, položíme na ni bagetu se sýrem, pár minut zapékáme v troubě a ihned podáváme.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Zapékaná francouzská cibulačka

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Francouzská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena