Pečená francouzská mini kuřátka

Recept na pečená kuřátka Coquelete se slaninou a jarní cibulkou.


3.97x
75 min

Postup přípravy

Před vlastním pečením kuřat je nejdříve opracujeme následujícím způsobem. Francouzská kuřátka očistíme a zbavíme posledních článků křídel a pomocí dlouhého nože, který vložíme do dutiny břišní, odřízneme z obou stran páteř kuřete. Na hrudníku v horní části odstraníme kůstku ve tvaru "V" a tím můžeme celé kuřátko rozložit na plocho. Pomocí jehel křídla připevníme k hrudníku a stehýnka upevníme do otvoru kůže, který vytvoříme v dolní části hrudníku. Kuřata ze všech stran osolíme a opepříme.

Takto připravená kuřata a odřezky opečeme na oleji kůží dolů dozlatova a přendáme do pekáče (kůží nahoru). Na výpeku pak necháme zesklovatět slaninu, přidáme máslo, na plátky nakrájený česnek a tymián. Jakmile se směs rozvoní, vše nalijeme na kuřata, která obložíme očištěnou jarní cibulí, podlijeme vínem a vývarem a pečeme zakryté v předehřáté troubě při 180 °C doměkka.

Během pečení kuřátka přeléváme vypečenou šťávou a podle potřeby podléváme vývarem. Asi 10 minut před koncem pečení, kuřata odkryjeme, do vypečené šťávy vmícháme jemně nasekanou petrželku a citronovou šťávu a při teplotě 200 °C dopečeme dozlatova.

Pečená francouzská kuřátka rozdělíme na porce, obložíme jarní cibulkou, přelijeme vypečenou šťávou a podáváme jako hlavní chod s bramborem.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pečená francouzská mini kuřátka

Zpět na recept