Zapečený rýžový pudink

Pečený rýžový nákyp, který je provoněný skořicí a chutná báječně po rozinkách a ovoci.


3.0483x
60 min
1×

Postup přípravy

Rýži propláchneme. Do hrnce nalijeme mléko, přidáme cukr vanilkový a kus skořice. Mléko přivedeme k varu a pak do něj přidáme rýži. Vaříme na mírném ohni asi 25 minut. Z hotové rýže vyndáme skořici a necháme vychladnout. V misce utřeme změklé máslo s moučkovým cukrem, přidáme žloutky a důkladně ušleháme. Potom přidáme vychladlou rýži. Bílky našleháme do tuhého sněhu a vmícháme ho do rýže. Formičky na pudink vymažeme máslem a touto směsí je naplníme. Pečeme v troubě asi na 180 st. Asi 20 minut. Hotový pudink vyklopíme z formiček a ozdobíme čerstvým ovocem.
user-icon

autor 100


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Zapečený rýžový pudink

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Ostatní

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.