Rádi zkoušíte nové věci při vaření? A nebojíte se experimentovat a jít i do vegetariánských pokrmů? Potom jste tady správně. Zapečený lilek s česnekem a sýrem ochucený bylinkovým olejem. Recept do trouby. Podle chuti jej můžeme doplnit rajčaty a dozdobit olivami.
Lilek čili baklažán – skvělá zelenina do pomazánek, salátů i na gril
Lilek neboli baklažán pochází z Balkánu, patří do čeledi lilkovitých a i když se z botanického hlediska řadí mezi ovoce, v gastronomii je obvykle považován za zeleninu. Milovníci lilku si bez něj jistě neumí představit žádnou letní grilovačku, jeho využití v kuchyni je mnohostranné a pokud nepatříte k jeho zatvrzelým odpůrcům, zkuste se o něm spolu s námi dozvědět o málo víc.

Videorecept: Zapečené lilky podle Anny
Další tip na úžasně jednoduchou a zároveň zdravou večeři!

Autor:Michy



Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena