Zapečený labužníček

Recept na labužnickou zapečenou směs s těstovinami, kterou podáváme se zeleninovým salátem nebo kyselou okurkou.


2.812x
75 min

Ingredience

4 lžíceolej
sůl
1 dlmléko
1 kspórek
vegeta
1 balíčektěstoviny
50 ganglická slanina
petrželová nať
mletý kmín
0.5 balíčkumražený hrášek
mletý černý pepř
100 gstrouhaná niva
250 gtepelně zpracované maso nebo uzenina

zálivka

4 ksvejce

podle potřeby

tuk na vymazání
strouhanka na vysypání

Postup přípravy

Na oleji osmahneme na kolečka nakrájený pórek, přidáme mražený hrášek, koření a sůl. Všechno chvíli osmahneme. Přidáme na kousky nakrájené uvařené maso nebo uzeninu a podusíme.

Mezitím podle návodu uvaříme ve slané vodě těstoviny a scedíme je.

Směs smícháme s uvařenými těstovinami, posekanou zelenou petrželkou a s jemně nakrájenou anglickou slaninou. Poprášíme vegetou.

Všechno vyklopíme do vymaštěného a strouhankou vysypaného pekáčku a ve vyhřáté troubě zapečeme. Potom labužníčka zalijeme rozšlehanými vejci s mlékem a s nastrouhanou nivou a dozlatova dopečeme.

Hotové porce zapečeného labužníčka ozdobíme snítkami petrželky a podáváme se zeleninovým salátem podle chuti.
user-icon

autor konko


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Zapečený labužníček

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena