Vynikající pečený sýr v listovém těstě, který se hodí na každou oslavu.
1 ks | Hermelín |
2 ks | listové těsto (rozválený plát) |
3 lžíce | domácí bazalkové pesto |
1 lžíce | sezamová semínka |
1 lžíce | olivový olej |
1 stroužek | česnek |
1 špetka | sůl |
Z obou plátů listového těsta vyřízneme kruh. Doprostřed kruhu vložíme hermelín a listové těsto potřeme bazalkovým pestem. Do druhého plátu vyřízneme doprostřed díru o velikosti hermelínu a přiklopíme spodní plát. Z odřezků vytvoříme plát, který omotáme kolem sýru. Testo nařežeme na 16 dílků, které zrcadlově zakroutíme. Hermelín nařezeme, zakápneme olejem a naplníme nakrájeným česnekem.
Listové těsto potřeme vodou a posypeme sezamovými semínky a solí. Takto připravený hermelín vložíme do předehřáté trouby a pečeme zhruba 15-20 minut.
Po upečení trháme tyčinky listového těsta a namáčíme do rozehřátého hermelínu.
Zapečený sýr s bazalkovým pestem v křehkém těstíčku vypadá velmi efektně!
8 skvělých receptů z listového těsta nasladko i naslano
V dnešním článku se zaměříme na listové těsto a jeho tvárnost. Pokud při pečení sáhneme po hotovém listovém těstě, příprava moučníků, dezertů i slaných chuťovek z listového těsta je opravdu hračka. Výsledek se nedá zkazit a je rychlou volbou pro nečekané návštěvy.
autor Jitka Langeová
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2023. Všechna práva vyhrazena