Zapečený kapr s paprikou a slaninou

Vyzkoušejte snadný recept na přípravu kapra s chutí česneku a směsí papriky, slaniny a šalotky.


3.810x
45 min

Postup přípravy

Porce kapra očistíme, omyjeme a osušíme. Oloupaný česnek utřeme se solí a pepřem a promícháme se lžící oleje. Touto směsí kapra potřeme ze všech stran a necháme v chladu alespoň 2 hodiny odležet. Šalotku oloupeme a nakrájíme nadrobno. Očištěnou papriku a slaninu nakrájíme na malé kostičky.

Odležené porce kapra zprudka opečeme z obou stran na rozpáleném oleji do růžova a přendáme do pekáčku. Pak na pánev vložíme nakrájenou slaninu s cibulkou a paprikou a vše zvolna orestujeme doměkka. Směs přendáme ke kaprovi, přidáme 2 plátky másla a v předehřáté troubě na 200 °C pečeme doměkka. Ke konci pečení porce kapra s paprikou a slaninou posypeme sýrem a krátce zapečeme.

Porce kapra rozdělíme na talíře, obložíme směsí papriky, slaniny a šalotky a podáváme se šťouchanými brambory.

Jak kapra zbavit kostí? Poradíme Vám!

user-icon

autor Jarka-P


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Zapečený kapr s paprikou a slaninou

Zpět na recept