Zapečené těstoviny s vepřovým masem

Maso, těstoviny a hrášek. Kombinace, která nezklame.


4.472x
60 min
10×

Ingredience

olej
sůl
2 ksvejce
4 lžícemléko
1 kscibule
3 lžícekečup
400 gtěstoviny
150 geidam
350 gvepřová kýta
1 konzervasterilovaný hrášek
mletá sladká paprika
italské bylinky

Postup přípravy

Cibuli očistíme a nasekáme najemno. Kýtu nakrájíme na nudličky nebo kostičky. Malou konzervu hrášku scedíme a necháme okapat.

Na oleji zpěníme cibuli. Přidáme vepřovou kýtu a restujeme, až se odpaří tekutina. Přidáme sůl, pepř, italské bylinky a sladkou papriku. Zastříkneme 4 lžícemi kečupu, krátce orestujeme a zalijeme malým množstvím horké vody. Směs dusíme pod pokličkou doměkka. Podle potřeby přiléváme horkou vodu, ale jen tolik, aby se maso nepřichytávalo ke dnu.

Mezitím si v dostatečném množství osolené vody uvaříme těstoviny. Hotové těstoviny scedíme, necháme okapat a dáme do zapékací misky.

K měkkému masu přidáme okapaný hrášek z konzervy, promícháme a vše přidáme k těstovinám. Vejce rozšleháme v hrnku s mlékem, přidáme polovinu sýra a také vmícháme do těstovin. Zbytek sýra nasypeme navrch a těstoviny dáme do rozehřáté trouby. Zapékáme asi 20 - 30 minut dozlatova.

Zapečené těstoviny s vepřovým masem rozdělíme na talíře a ihned podáváme. Těstoviny jsou dobré se zeleninovou oblohou.
user-icon

autor angel 666


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Zapečené těstoviny s vepřovým masem

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká