Zapečené rybí filety s rajčaty

Zapékané rybí filety prokládané rajčaty, bazalkou a bešamelem.


3.492x
60 min
1×

Postup přípravy

Nejprve si připravíme bešamelovou omáčku. Na pánvi rozehřejeme máslo a za stálého míchání přisypáváme mouku. Získáme tak světlou jíšku, do které přilijeme mléko či vývar a za občasného míchání na mírném plameni povaříme do zhoustnutí. Osolíme, okořeníme muškátovým oříškem a ještě dvě minuty vaříme.

Pokrájíme rajčata na plátky, čerstvou bazalku posekáme najemno.

Do vymazané zapékací mísy střídavě klademe nerozmrazené, osolené, opepřené rybí filety, plátky rajčat, posypané lehce bazalkou a strouhankou. Každou vrstvu zakapeme bešamelem. Vršek můžeme zasypat strouhaným sýrem.

Mísu vložíme do rozehřáté trouby a pečeme při 180°C asi 40 minut. Na závěr grilujeme dozlatova.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Zapečené rybí filety s rajčaty

Zpět na recept