Zapečené nerizoto

Zapečené mleté maso s rýží a zeleninou.


4.58x
60 min
2×

Postup přípravy

Rýži uvaříme dle návodu v osolené vodě s hřebíčkem zapíchaným do cibule. V menším kastrolku uvaříme zeleninou směs.

Na pánvi opečeme cibulku, přidáme mleté maso, koření a sůl a opékáme asi 10-15 minut. Přidáme protlak a podle chuti dokořeníme, dochutíme octem či cukrem.

Cibulku z rýže zbavíme hřebíčku a nakrájíme ji do zeleninové směsi. Tu smícháme s rýží a vysypeme do zapékací nádoby. Rýži zarovnáme a přidáme na ni směs mletého masa a protlaku. Posypeme strouhaným sýrem a necháme 20 minut zapéct v troubě na 180°C.

Na talíři nakonec zapečené nerizoto ozdobíme jarní cibulkou.
user-icon

autor thynnekka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Zapečené nerizoto

Zpět na recept