Zapečené masové koule se zelím

Rychlé, jednoduché a moc dobré. Recept z mletého vepřového masa, kysaného zelí a smetany.


0.00x
75 min
1×

Postup přípravy

Rýži ve varném sáčku si předem uvaříme, řídíme se návodem na obalu. 

Do velké mísy si dáme vepřové mleté maso, přidáme uvařenou rýži, prolisovaný česnek, sůl, pepř, mletou sladkou papriku, vejce a jemně nakrájenou velkou cibuli. Vše pořádně promícháme a necháme přibližně hodinu v lednici odpočinout.

Připravíme si hlubší pekáč s poklicí. Do pekáče si vložíme překrájené bílé kysané zelí včetně nálevu a zalijeme trochou vody.

Z masové směsi si vytvoříme stejně velké kuličky, které pokládáme do pekáče na zelí. Zakryjeme a dáme péct do předem vyhřaté trouby na 175 °C. Masové koule se zelím pečeme cca 45 minut.

V malé misce si rozšleháme zakysanou smetanu s trochou vody. Vyndáme pekáč, sundáme poklici a vše zalijeme zakysanou smetanou. Pekáček vložíme zpátky do trouby, kterou stáhneme na 150 °C a pečeme ještě približně 20 - 30 minut.

Zapečené masové koule se zelím podáváme s vařenými brambory jako hlavní chod, který skvěle chutná a zasytí.
user-icon

autor Len


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Zapečené masové koule se zelím

Zpět na recept