Zapečené kyselé zelí z Vysočiny

Opět jeden zapékaný pokrm, tentokráte z kysaného zelí, bůčku a brambor.


3.172x
75 min

Ingredience

3 lžícemáslo
500 gbrambory
1 kscibule
1 šáleksmetana
50 gkroupy
1 lžícehladká mouka
400 guzený bůček
1 lžícerajský protlak
650 gkysané zelí

podle chuti

sůl
mletý pepř

podle potřeby

sádlo

Postup přípravy

Uzený bůček uvaříme ve vodě a necháme vychladnout. V osolené vodě uvaříme předem namočené kroupy a zcedíme je.

Cibuli oloupeme a jemně nasekáme. Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky.

Na másle zpěníme cibuli a zelí na ní podusíme do poloměkka. Při dušení ochutíme rajským protlakem.

Troubu předehřejeme na 200°C.

Zapékací misku vymastíme sádlem, na dno naskládáme plátky brambor, na ně navršíme připravené zelí promíchané s kroupami a navrch položíme plátky uvařeného bůčku.

Zapečené kyselé zelí z Vysočiny zalijeme smetanou rozkvedlanou s hladkou moukou a v předehřáté troubě zapečeme.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Zapečené kyselé zelí z Vysočiny

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.