Zapečené broskve

Broskve zapečené se sněhem a přelité malinovou omáčkou.


4.73x
25 min

Ingredience

4 ksbílek
2 balíčkyvanilkový cukr
0.5 konzervybroskve (850 ml)

omáčka

2 lžícesolamyl
3 lžícevoda
500 gmaliny
6 lžiccitronová šťáva

na ozdobu

4 snítkymeduňka

Postup přípravy

Broskve necháme na sítu dobře okapat a pak je nakrájíme na měsíčky. Solamyl rozmícháme dohladka ve studené vodě. Broskvovou šťávu přivedeme k varu a přilijeme solamylovou kašičku. Opět necháme provařit a pak přilijeme citronovou šťávu a vmícháme maliny. Z bílků ušleháme tuhý sníh a postupně do něj přisypáváme vanilkové cukry. Broskve rozdělíme do malých ohnivzdorných misek a na ně navrstvíme sníh. Pod předehřátým grilem zapékáme, až sníh začíná chytat hnědou barvu. Vyndáme a necháme mírně vychladnout. Před podáváním k dezertu z broskví přilijeme trochu malinové omáčky a ozdobíme lístkem meduňky. Zbylou omáčku podáváme zvlášť.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Zapečené broskve

Zpět na recept
Druh jídla
Dezerty
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena