Zapečená vegetariánská cuketa s nivou

Recept na plněnou cuketu se žampiony a nivou.


5.018x
60 min
3×

Ingredience

1 kscibule
1 kscuketa
75 gniva
6-8 ksžampiony

podle chuti

česnek
sůl
koření

příloha

4 ksbrambory

podle potřeby

olivový olej

Postup přípravy

Cuketu podélně rozkrojíme a vydlabeme vnitřek, který dáme do mísy. Vydlabanou cuketu i vnitřek v míse osolíme a necháme odstát, aby pustil přebytečnou vodu. Tu pak slijeme a osušíme, klidně několikrát.

Na oleji zpěníme nasekanou cibuli. Přidáme nakrájený vnitřek cukety, osmažíme dozlatova. Přidáme očištěné a nakrájené žampiony, osmahneme, zalijeme troškou vody a dusíme téměř doměkka. Není třeba úplně doměkka, budou se ještě péct. Přidáme česnek a koření. Moc nesolíme, niva je slaná dost a žampiony mají také výraznou chuť. Až se vše spojí, odstavíme, vmícháme nastrouhanou nivu nebo jiný sýr a směsí naplníme osušenou vydlabanou cuketu. Tu můžeme před naplněním okořenit.

Brambory nevaříme, jen umyjeme a i se slupkou je nakrájíme na kolečka, hranolky nebo americké brambory. Osolíme je a okořeníme.

Vegetariánskou cuketu i brambory pečeme v remosce či troubě při 250 °C až světlý vnitřek cukety změkne a lehce ztmavne. Doporučuji použít pečicí papír, niva může přetéct a pěkně se seškvařit.

Zapečená vegetariánská cuketa s nivou je nejlepší teplá. Můžeme ji doplnit zeleninovým salátem.
user-icon

autor ruxack


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Zapečená vegetariánská cuketa s nivou

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.