Zapečená růžičková kapusta se škvarkami

Jestli máte rádi kapustu a nejste vegetariáni, pak jistě vyzkoušejte tento recept.


3.060x
75 min

Postup přípravy

Cibuli oloupeme a nasekáme nadrobno. Slaninu nakrájíme na větší kostičky. Sýr nastrouháme. Česnek čistíme a nakrájíme na plátky. Růžičkovou kapustu očistíme, nakrájíme na menší kousky, spaříme a necháme okapat.

Na rozehřátém másle osmažíme cibuli dorůžova. Na druhé pánvi vyškvaříme slaninu nakrájenou na kostičky, dokud nepustí tuk. Slaninové škvarky vyndáme.

Zapékací misku vymažeme máslem. V míse promícháme smetanu, mléko, sýr, sůl a pepř. Smícháme kapustu, škvarky, česnek, muškátový oříšek, pepř a cibuli a rozložíme do zapékací misky a zalijeme šlehačkovou směsí.

Zakryté pečeme asi půl hodiny, druhou půlhodinu zapékáme odkryté.

Před podáváním posypeme růžičkovou kapustu jemně nastrouhaným parmazánem.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Zapečená růžičková kapusta se škvarkami

Zpět na recept