sůl | ||
200 g | pohanka | |
2 lžíce | olivový olej | |
200 g | tvrdý sýr | |
mletý černý pepř | ||
200 g | mražená zeleninová směs | |
na ozdobu | ||
---|---|---|
1 hrst | petrželka | |
5 ks | cherry rajče |
Pohanku nasypeme do hlubokého hrnce, zalijeme vroucí vodou, osolíme. Pohanku vaříme doměkka. Zeleninovou směs necháme rozmrznout, vhodíme na hlubokou pánev a s pár kapkami olivového oleje orestujeme. Ke směsi přidáme uvařenou pohanku a promícháme. Ochutíme solí a pepřem.
Vše přendáme do zapékací mísy a zatlačíme dovnitř. Povrch ještě lehce pokapeme olivovým olejem a bohatě zasypeme tvrdým sýrem. Pohanku zapékáme 5 minut při 200 °C. Zapečenou pohanku podáváme s čerstvě nasekanou petrželkou a cherry rajčátky.
Nedávno jste zde měli možnost číst článek o celiakii. Dozvěděli jsme se, co to je, jak se toto onemocnění projevuje a něco málo z historie. Dnes bychom vás rádi seznámili se vznikem této choroby, ale hlavně s tím, jak vybírat potraviny a jak vařit pro ty, kteří mají takzvanou bezlepkovou dietu.
Videorecept Pohanka a dušené houby
Videorecept na přípravu lehkého a zdravého pokrmu z pohanky a dušených hub. Pohanka je superpotravinou, kterou znaly a používaly při vaření už naše babičky, a společně s houbami tvoří výtečnou kombinaci.
Autor:Moňulineczka
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena