Rychlé a levné jídlo z pohanky. Jednoduchý recept, který uvítáte, když máte hluboko do kapsy. Navíc je pokrm bezlepkový.
sůl | |
200 g | pohanka |
2 lžíce | olivový olej |
200 g | tvrdý sýr |
mletý černý pepř | |
200 g | mražená zeleninová směs |
na ozdobu | |
---|---|
1 hrst | petrželka |
5 ks | cherry rajče |
Pohanku nasypeme do hlubokého hrnce, zalijeme vroucí vodou, osolíme. Pohanku vaříme doměkka. Zeleninovou směs necháme rozmrznout, vhodíme na hlubokou pánev a s pár kapkami olivového oleje orestujeme. Ke směsi přidáme uvařenou pohanku a promícháme. Ochutíme solí a pepřem.
Vše přendáme do zapékací mísy a zatlačíme dovnitř. Povrch ještě lehce pokapeme olivovým olejem a bohatě zasypeme tvrdým sýrem. Pohanku zapékáme 5 minut při 200 °C. Zapečenou pohanku podáváme s čerstvě nasekanou petrželkou a cherry rajčátky.
Nedávno jste zde měli možnost číst článek o celiakii. Dozvěděli jsme se, co to je, jak se toto onemocnění projevuje a něco málo z historie. Dnes bychom vás rádi seznámili se vznikem této choroby, ale hlavně s tím, jak vybírat potraviny a jak vařit pro ty, kteří mají takzvanou bezlepkovou dietu.
Videorecept Pohanka a dušené houby
Videorecept na přípravu lehkého a zdravého pokrmu z pohanky a dušených hub. Pohanka je superpotravinou, kterou znaly a používaly při vaření už naše babičky, a společně s houbami tvoří výtečnou kombinaci.
autor Moňulineczka
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2023. Všechna práva vyhrazena