Zapečená krkovička

Kdo má rád vrstvené zapékané jídlo, tento recept ho nezklame.


4.319x
75 min
1×

Ingredience

sůl
40 dkgsýr
4 plátkyanglická slanina
1 kssmetana ke šlehání
4 plátkyšunkový salám
4 plátkyvepřová krkovice
1 sklenicezeleninové lečo

na potření

grilovací koření
sójová omáčka
chilli koření

Postup přípravy

Pekáček vytřeme máslem. Plátky krkovičky osolíme a opepříme. Vložíme je do pekáčku. Každý plátek potřeme sójovou omáčkou smíchanou s chilli a grilovacím kořením.

Na každý plátek masa položíme kousek anglické slaniny a kolečko šunkového salámu. Na všechno rozprostřeme velkou sklenici leča, ale záleží na množství masa. Nahoru nastrouháme sýr a zalijeme šlehačkou. Krkovičku zapékáme v rozehřáté troubě pomalu, asi 1 hodinu. Neobracíme ji, ani nepodléváme. Až začne smetana se sýrem tvořit zlatavou krustičku, je hotovo.

Zapečenou krkovičku podáváme s rýží nebo opékanými brambory.
user-icon

autor Alja


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Zapečená krkovička

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká