Zapečená krkovice

Recept na zapékané vepřové maso s cibulí, brambory a šlehačkou.


4.317x
60 min
2×

Ingredience

1 lžičkasůl
300 gbrambory
5 ksvelká cibule
1 lžičkamletá sladká paprika
mletý černý pepř
300 gvepřová krkovice
250 mlsmetana na vaření
20 gmáslo na vymazání

Postup přípravy

Vepřovou krkovici nakrájíme na menší plátky a okořeníme solí, pepřem a sladkou paprikou. Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. Cibuli také oloupeme a nakrájíme na kolečka. Vezmeme zapékací mísu (velikost podle množství surovin) a vymažeme máslem. Dno poklademe masem, na to dáme kolečka cibule a poté plátky brambor. Zalijeme šlehačkou, tučnější je lepší. Krkovici s brambory a cibulí dáme do rozpálené trouby na 200 °C a pečeme, až se šlehačka víceméně celá vypeče. Zapečenou krkovici podáváme se zeleninovým salátem.
user-icon

autor evik28

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Zapečená krkovice

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena