20 dkg | šunka | |
20 dkg | eidam | |
4 plátky | vepřová krkovice | |
20 dkg | anglická slanina (plátky) | |
1 sklenice | zeleninové lečo | |
podle chuti | ||
---|---|---|
sůl | ||
mletý černý pepř |
Do zapékací misky rozložíme mírně naklepané plátky vykostěné, osolené a opepřené krkovice. Na každého strávníka jeden plátek. Na plátky masa rozložíme plátky šunky a na ně ještě plátky anglické slaniny. Vše zalijeme zeleninovým lečem. Krkovici s lečem zapékáme v troubě při 180 °C asi 50 minut, podle tloušťky krkovice. Zapékací misku před vložením do trouby přikrývám víkem a po půl hodině odkryji. Zapečenou krkovici s lečem a sýrem vyjmeme z trouby a poklademe plátkovým sýrem a dáme ještě asi na 10 minut do trouby, aby sýr mírně zezlátl. Zapečenou krkovici s lečem a sýrem podáváme s vařenými brambory. Brambory přelijeme vypečenou šťávou.
Jak využít zeleninu ze zahrádky? Zkuste recept na pravé maďarské lečo
Víte, že pravé maďarské lečo se připravuje bez vajec? Základem je kvalitní zelenina, maďarská klobáska a mletá paprika. A výsledek? Mizí z pánve bleskovou rychlostí, jak je dobré. FOTORECEPT krok za krokem.
(doba přípravy 25 min)
Autor:Tryskošnek
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena