Vaření.czReceptyPečená krkovice na celeru se smaženou cibulkou

Pečená krkovice na celeru se smaženou cibulkou

Snadný a chutný recept na přírodní plátky z krkovice s řapíkatým celerem. Pokrm podáváme jako hlavní chod. Vhodnou přílohou jsou bramborové knedlíky


4.526x
60 min

Ingredience

1 ksmalá cibule
3 řapíkyřapíkatý celer
4 plátkyvepřová krkovice

podle potřeby

olej
vývar
sádlo

podle chuti

sůl
mletý černý pepř

příloha

2 kscibule

Postup přípravy

Nejdříve si naložíme cibuli na smaženou přílohu. 2 kusy středně velké oloupané cibule nakrájíme na kolečka silná asi 2 - 3 mm, která zalijeme olejem tak, aby cibule byla zcela ponořená. Cibuli necháme asi 3 - 4 hodiny odležet. Vyšší plátky krkovice asi á 200 g očistíme, osolíme a opepříme. Menší oloupanou cibuli nakrájíme na kostičky. Řapíky celeru omyjeme a nakrájíme na větší kousky. Pekáč vymažeme silnější vrstvou sádla, poklademe masem, posypeme kostičkami cibule a kousky celeru. Vše podlijeme malým množstvím vývaru a zakryté zvolna pečeme za občasného přelévání vlastní šťávou doměkka. Naloženou cibuli i s olejem přelijeme do velké hluboké pánve a zvolna usmažíme dorůžova. Zlatavou cibulku necháme okapat na papírové utěrce. Upečené plátky krkovičky rozdělíme na porce, obložíme celerem a přelijeme výpekem. Maso posypeme zlatavou osmaženou cibulkou a podáváme s bramborovou přílohou (knedlíky, bramborová kaše).
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Pečená krkovice na celeru se smaženou cibulkou

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena