Zapečená hlíva s nivou

Hlíva ústřičná připravována zapečením s aromatickým sýrem Niva.


2.9123x
60 min

Postup přípravy

Plodnice očistíme, nožičky uřízneme. Podélně nakrájíme a necháme v chladu.

Sušené smíšené houby namočíme do vlažné vody při pokojové teplotě.

Houbový bujon rozpustíme ve vroucí vodě. Přidáme pepř a olivový olej. Směsí vydatně přelijeme plodnice hlívy a necháme v chladu odležet.

Nivu nadrobíme na menší kousky. Cibule očistíme, jemně nakrájíme a smícháme s nivou. Troubu předehřejeme na 160°C.

Teflonový pekáček potřeme olejem. Na dno položíme plodnice hlívy bez nožiček, posypeme směsí cibule a nivy. Jemně zalijeme směsí bujonu, oleje a pepře. Vrstvíme do spotřebování zásob a končíme vrstvou zbylé Nivy a cibule.

Pečení podle velikosti pekáčku trvá asi 20 min. Zlatavá barva povrchu napoví o dokončení pokrmu. Ponecháme ve vypnuté troubě ještě 30 minut.

Zapečenou hlívu s nivou podáváme horkou a s přílohou podle vlastní chuti.
user-icon

autor doktor no


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Zapečená hlíva s nivou

Zpět na recept