Zapečená hlíva s nivou

Hlíva ústřičná připravována zapečením s aromatickým sýrem Niva.


2.9123x
60 min

Postup přípravy

Plodnice očistíme, nožičky uřízneme. Podélně nakrájíme a necháme v chladu. Sušené smíšené houby namočíme do vlažné vody při pokojové teplotě. Houbový bujon rozpustíme ve vroucí vodě. Přidáme pepř a olivový olej. Směsí vydatně přelijeme plodnice hlívy a necháme v chladu odležet. Nivu nadrobíme na menší kousky. Cibule očistíme, jemně nakrájíme a smícháme s nivou. Troubu předehřejeme na 160°C. Teflonový pekáček potřeme olejem. Na dno položíme plodnice hlívy bez nožiček, posypeme směsí cibule a nivy. Jemně zalijeme směsí bujonu, oleje a pepře. Vrstvíme do spotřebování zásob a končíme vrstvou zbylé Nivy a cibule. Pečení podle velikosti pekáčku trvá asi 20 min. Zlatavá barva povrchu napoví o dokončení pokrmu. Ponecháme ve vypnuté troubě ještě 30 minut. Zapečenou hlívu s nivou podáváme horkou a s přílohou podle vlastní chuti.
user-icon

autor doktor no

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Zapečená hlíva s nivou

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena