Zapečená barevná zelenina

Francouzské brambory na moravský způsob se spoustou zeleniny.


4.117x
45 min
3×

Postup přípravy

Středně velké brambory uvaříme ve slupce do poloměkka, slijeme vodu, oloupeme a nakrájíme na plátky. Mraženou, mírně povolenou, zeleninu (růžičky brokolice a květáku, kuličky baby karotky, kolečka žluté mrkve a růžičkovou kapustu) orestujeme na rozehřátém oleji, ochutíme solí, pepřem i česnekem a pod pokličkou 5 minut dusíme. Párky rozkrojíme, nakrájíme na půlkolečka a opečeme je také na rozehřátém oleji - nemícháme se zeleninou a můžeme je i vynechat. Cibuli oloupeme, nakrájíme na nudličky a v zapékací míse orestujeme na oleji dozlatova.

Na teplou cibulku naskládáme kolečka ze tří brambor a mírně je osolíme. Pak na ně rozprostřeme polovinu zeleniny a polovinu párků. Opět přijde vrstva plátků ze tří brambor, špetka soli a zbylá zelenina i párky. Poslední vrstvu tvoří zbytek koleček brambor.

Vajíčka rozkvedláme s mlékem a moukou, ochutíme solí i pepřem a těstíčkem zeleninu přelijeme. Vložíme do předehřáté trouby a 20 minut zapékáme. Pak zapečenou barevnou zeleninu posypeme strouhaným sýrem (směs čedaru a mozzarelly) a necháme v troubě ještě 5 minut zapékat. Pak troubu vypneme a zapečenou bramborovou zeleninu necháme ještě 5 minut dojít.

Směs zeleniny De Luxe (Family Frost) je vyzkoušená a nejlepší, s jinou kombinací není zapečená barevná zelenina tak chutná.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Zapečená barevná zelenina

Zpět na recept