Žampionový kotlík

Poměrně jednoduchý recept na úpravu kuřecího masa se žampiony. Jídlo vhodné k posezení s přáteli u dobrého vína.


2.954x
60 min

Postup přípravy

Kuře důkladně očistíme, omyjeme a usušíme. Maso nařežeme asi na dvoucentimetrové proužky. Mrkev s cibulí očistíme a nakrájíme na plátky. Žampiony očistíme a nakrájíme na kousky.

V kotlíku rozehřejeme olej, vsypeme maso a restujeme jej dozlatova. Maso vyjmeme a uložíme do tepla. Do oleje přidáme máslo a osmažíme nakrájenou cibuli a mrkev. Přidáme žampiony a osmažíme. Přidáme opečené kousky kuřete, šafrán, osolíme, zalijeme vývarem a dusíme doměkka. Pak žampionový kotlík odstavíme z ohně.

Ve žloutcích rozmícháme mleté chilli a za stálého míchání vlijeme do hotového pokrmu. Již nevaříme.

Žampionový kotlík podáváme s rýží.
user-icon

autor Václav


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Žampionový kotlík

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena