Žampionový koláč se šunkou

Voňavá pochoutka, která je ideální pro večerní posezení. Recept není nijak složitý.


0.00x
75 min

Postup přípravy

Z mouky, prášku do pečiva, vejce, soli a másla vypracujeme křehké těsto, které zabalíme do potravinářské folie a 30 minut chladíme.

Oloupané cibule a česnek jemně nasekáme a osmahneme na oleji. Žampiony očistíme, omyjeme, nakrájíme na tenké plátky a také osmahneme. Přidáme citronovou šťávu, sůl a pepř.

Křehké těsto vtlačíme do koláčové formy tak, aby utvořilo zvýšený okraj, propícháme vidličkou a upečeme ve středu trouby. Necháme vychladnout. Formu sejmeme.

Škrob rozmícháme ve smetaně, přidáme houby. Vmícháme nastrouhanou goudu a šunku nakrájenou na kostičky. Směsí naplníme korpus a povrch hustě posypeme parmazánem.

Takto připravený žampionový koláč pečeme při 250 °C asi 15 + 8 minut. Poté nakrájíme na dílky a podáváme jako večeři či slanou chuťovku. Je dobrý teplý i studený.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Žampionový koláč se šunkou

Zpět na recept