Žampiónová omáčka 2

Jemná krémová omáčka, kerá je nejlepší z čerstvých hub. Můžete ji obohatit nadrobno nakrájenou petrželkou.


3.01126x
30 min
4×

Postup přípravy

Nakrájenou cibuli zpěníme na másle, přidáme plátky žampionů a dusíme doměkka. Ze zbývajícího másla a mouky připravíme světlou jíšku, zředíme ji vývarem nebo vodou a vaříme asi 20 minut. Omáčku osolíme, přidáme dušené houby, zakysanou smetanu a necháme přejít varem. Omáčku podáváme s vařeným hovězím masem nebo s vejci uvařenými natvrdo a bramborami.
user-icon

autor 100


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Žampiónová omáčka 2

Zpět na recept
Druh jídla
Omáčky
Národní kuchyně
Žádná