Základní smetanová omáčka

Recept na přípravu základní smetanové bešamelové omáčky, kterou můžete jakkoliv upravovat, doplňovat, ochucovat.


3.7159x
15 min
11×

Postup přípravy

Máslo rozehřejeme, zasypeme moukou a postupně rozmícháváme se studeným mlékem. Povaříme přibližně 10 minut.

Po odstavení vmícháme smetanu, dochutíme solí, pepřem, muškátovým oříškem a můžeme podávat.

Omáčka je vhodná k masům, zelenině, ale také do zapékaných jídel.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Základní smetanová omáčka

Zpět na recept
Druh jídla
Omáčky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.