Zaječí ragů

Výborný recept na přípravu zajíce na víně a grapefruitu.


3.0869x
75 min

Postup přípravy

Zaječí kýtu omyjeme pod tekoucí studenou vodou a osušíme. Maso odblaníme, vykostíme a rozkrájíme na kostky. V hlubší pánvi rozehřejeme olej, maso na něm ze všech stran opečeme, následně ho osolíme, opepříme a posypeme mletou paprikou.


Oloupeme cibuli, nakrájíme ji nahrubo a osmahneme spolu s masem. Přidáme koření: bobkový list, celý pepř a tymián. Zalijeme červeným vínem (je dobré nějaké aromatické) a vývarem, důkladně promícháme a přiklopené pokličkou dusíme asi 40 minut.


Nakonec oloupeme také grapefruity, nakrájíme jejich dužninu a přidáme ji do ragú. Po zavaření a odstavení z ohně lze ragů ještě dozdobit grapefruitovou kůrou.


Jako příloha k zaječímu ragů je vhodná dušená zelenina, například mrkev a bílá ředkev nebo mangold. K pití doporučujeme suché červené víno.


Foto: www.profimedia.cz

user-icon

autor Vilienka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Zaječí ragů

Zpět na recept