Vaření.czReceptyPečená kýta s americkými bramborami a mrkví

Pečená kýta s americkými bramborami a mrkví

Výborná dietní večeře, která nezatíží a bude chutnat.


0.00x
60 min
1×

Ingredience

500 gkýta vepřová
4 špetkysůl
2 lžičkykmín mletý
1 lžícesádlo
8 ksbrambory
2 lžičkysůl
1 lžičkasušený česnek
1 lžícekoření na americké brambory
10 ksmrkev

Postup přípravy

Kýtu omyjeme, osolíme, potřeme sypaným kmínem a pečeme na kousku sádla v pekáčku v troubě nebo v remosce, za občasného podlévání. V půlce pečení otočíme, aby maso bylo dozlatova opečené z obou stran a mělo na povrchu křupavou kůrku. Pečeme pomalu, maso by mělo být hodně měkké, ne tuhé.

Brambory uvaříme ve slupce, poté slijeme a vsypeme na pánev, osolíme, přidáme sušený česnek a koření na americké brambory a dozlatova opékáme. Mrkev oloupeme, nakrájíme na čtvrtky a vaříme v mírně osolené vodě do poloměkka, poté taktéž opečeme na pánvi. Podáváme přelité šťávou z výpeku, můžeme si dopřát i sklenku červeného vína.

Vepřová krkovice, panenka i kotleta v originálních receptech

Vepřové maso je v Česku jedním z nejoblíbenějších. Nejlibovějšími druhy vepřového masa jsou kýta, kotleta a panenka. Vybrali jsme pro vás pár receptů, které užijete o víkendu na slavnostní oběd, ale i přes týden jako rychlovku pro celou rodinu.

Vepřová

Jak na to: Šťouchané brambory jako od babičky

Dlouholetý šéfkuchař Café Colore Luboš Leopold radí, jak udělat co nejchutnější šťouchané brambory. Stačí máslo, šalotka a brambory, které vám zbyly například z přípravy salátu.

Jak

user-icon

autor Veronika

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Pečená kýta s americkými bramborami a mrkví

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena