Pečená kýta s americkými bramborami a mrkví

Výborná dietní večeře, která nezatíží a bude chutnat.


0.00x
60 min

Postup přípravy

Kýtu omyjeme, osolíme, potřeme sypaným kmínem a pečeme na kousku sádla v pekáčku v troubě nebo v remosce, za občasného podlévání. V půlce pečení otočíme, aby maso bylo dozlatova opečené z obou stran a mělo na povrchu křupavou kůrku. Pečeme pomalu, maso by mělo být hodně měkké, ne tuhé.


Brambory uvaříme ve slupce, poté slijeme a vsypeme na pánev, osolíme, přidáme sušený česnek a koření na americké brambory a dozlatova opékáme. Mrkev oloupeme, nakrájíme na čtvrtky a vaříme v mírně osolené vodě do poloměkka, poté taktéž opečeme na pánvi. Podáváme přelité šťávou z výpeku, můžeme si dopřát i sklenku červeného vína.


Vepřová krkovice, panenka i kotleta v originálních receptech


Vepřové maso je v Česku jedním z nejoblíbenějších. Nejlibovějšími druhy vepřového masa jsou kýta, kotleta a panenka. Vybrali jsme pro vás pár receptů, které užijete o víkendu na slavnostní oběd, ale i přes týden jako rychlovku pro celou rodinu.


Vepřová


Jak na to: Šťouchané brambory jako od babičky


Dlouholetý šéfkuchař Café Colore Luboš Leopold radí, jak udělat co nejchutnější šťouchané brambory. Stačí máslo, šalotka a brambory, které vám zbyly například z přípravy salátu.


Jak

user-icon

autor Veronika


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pečená kýta s americkými bramborami a mrkví

Zpět na recept