Výborná dietní večeře, která nezatíží a bude chutnat.
500 g | vepřová kýta |
4 špetky | sůl |
2 lžičky | mletý kmín |
1 lžíce | sádlo |
8 ks | brambory |
2 lžičky | sůl |
1 lžička | sušený česnek |
1 lžíce | koření na americké brambory |
10 ks | mrkev |
Kýtu omyjeme, osolíme, potřeme sypaným kmínem a pečeme na kousku sádla v pekáčku v troubě nebo v remosce, za občasného podlévání. V půlce pečení otočíme, aby maso bylo dozlatova opečené z obou stran a mělo na povrchu křupavou kůrku. Pečeme pomalu, maso by mělo být hodně měkké, ne tuhé.
Brambory uvaříme ve slupce, poté slijeme a vsypeme na pánev, osolíme, přidáme sušený česnek a koření na americké brambory a dozlatova opékáme. Mrkev oloupeme, nakrájíme na čtvrtky a vaříme v mírně osolené vodě do poloměkka, poté taktéž opečeme na pánvi. Podáváme přelité šťávou z výpeku, můžeme si dopřát i sklenku červeného vína.
Vepřová krkovice, panenka i kotleta v originálních receptech
Vepřové maso je v Česku jedním z nejoblíbenějších. Nejlibovějšími druhy vepřového masa jsou kýta, kotleta a panenka. Vybrali jsme pro vás pár receptů, které užijete o víkendu na slavnostní oběd, ale i přes týden jako rychlovku pro celou rodinu.
Jak na to: Šťouchané brambory jako od babičky
Dlouholetý šéfkuchař Café Colore Luboš Leopold radí, jak udělat co nejchutnější šťouchané brambory. Stačí máslo, šalotka a brambory, které vám zbyly například z přípravy salátu.
autor Veronika
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2023. Všechna práva vyhrazena