Cikánská směs

Rychlá, jednoduchá a chutná směs se zeleninou, libovým masem a pikantní omáčkou. Recept na hlavní chod, který podáváme s rýží.


3.02x
45 min

Ingredience

omáčka

1 hrsthrášek
2 stroužkyčesnek
2 lžičkysůl
3 kspaprika
3 ksrajčata
2 kscibule
0.5 kelímkusmetana
1 ksklobása
0.5 plechovkykapie
1 kschilli paprička
0.5 lžičkypepř
0.5 hrnečkuhladká mouka
300 gvepřová kýta
1 plechovkarajský protlak
1 lžícesměs koření na maso

Postup přípravy

Maso z kýty nakrájíme na široké nudle, dobře okořeníme a osolíme, poprášíme hladkou moukou a zprudka opečeme na pánvi. Přidáme cibuli nakrájenou na kolečka a na nudličky nakrájenou papriku, červenou, zelenou a žlutou, dále pak hrášek a plátky rajčat. Můžeme přidat i na tenké plátky pokrájenou pikantní klobásu.

Vše podusíme, občas promícháme a po změknutí masa přidáme rajský protlak, česnek a pokrájenou nakládanou kapii. Dochutíme pálivou paprikou nebo chilli papričkou, můžeme přidat pepř. Omáčku zahustíme hladkou moukou a pro zjemnění můžeme přidat trochu smetany.

Cikánskou směs podáváme s rýží.
user-icon

autor Veronika


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Cikánská směs

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká